Community 🤼

Creditnota of nulfactuur?

SM

Ik maak geregeld facturen voor particulieren. Af en toe gebeurd het dat ze mijn dienst last minute annuleren, waardoor ik wel al een factuur heb aangemaakt/verzonden, maar zij deze niet meer hoeven te betalen.

Is het voldoende om deze factuur gewoon te wijzigen naar een nulfactuur? Of dien ik effectief een creditnota op te stellen?

  • Moeilijke vraag.. Ik zou denken, in theorie dan toch, je hebt ze verzonden naar die mensen.. Dus ga je ze moeten crediteren.

    Das theorie natuurlijk, ik kan me perfect inbeelden dat veel mensen die verkoopfactuur gewoon gaan verwijderen als ze toch geschrapt moet worden.. Ik denk dat dat nog beter is, dan ze achteraf aan te passen naar 0 euro. Want gewoon verwijderen en op die factuurnummer een nieuwe verkoopfactuur maken, dat laat nog wat minder “spoor” na in je boekhouding.

  • Ja ik denk in de ideale wereld kan ik deze gewoon verwijderen, helaas had ik intussen al enkele andere facturen gemaakt en moet ik dus oppassen dat ik nog een juiste (chronologische) nummering heb! Vandaar dat ik dan gewoon een nulfactuur opstelde (of ja het aanpaste). Bedankt voor je antwoord alvast!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten