Community 🤼

BTW op artikelen van niet BTW-plichtige student-zelfstandige

AD

Beste,

Als maker van juwelen, werd ik onlangs gecontacteerd door een conceptstore die graag mijn oorbellen wil presenteren in hun winkel. Als student-zelfstandige ben ik niet BTW-plichtig. In hun contract staat te het volgende:

3.2 De deelnemer draagt per maand een percentage van 35% (men zegge: vijfendertig procent) van de omzet af. Het af te dragen bedrag wordt vastgesteld op basis van de omzet van de deelnemer.

4.9 De deelnemer bepaalt de verkoopprijs van de producten. Op deze producten is altijd BTW van toepassing en deelnemer rekent de af te dragen BTW zelf af met de fiscus. Het af te dragen percentage is dan ook berekend inclusief btw waarbij ‘naam van de winkel’ 21% btw van deze afdracht laat registreren. Deze is al dan niet terug te trekken via de factuur die hiervan opgesteld wordt.

Als ik mijn oorbellen in de winkel aan dezelfde prijs als op mijn website wil verkopen, betekent dit dan dat ik 35% moet afstaan aan hun en 21% aan de fiscus? En is het voor iemand die niet BTW-plichtig is boekhoudkundig gewijs mogelijk om dit te doen? Zo ja, hoe moet ik dit dan registreren?

Alvast bedankt

Annelien

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten