Community 🤼

Brandstof personenwagen als kost inbrengen

NVD

Hallo,

Ik wil een overzicht van verbruik benzine auto inbrengen, maar ik heb overal getankt en vraag me nu af hoe ik zo’n overzicht bekom.

Kan ik dit zelf opmaken? Dien ik van elke tankbeurt een bankafschrift te hebben?

Kortom: hoe pak ik dit aan?

Alvast bedankt.

 • Hoi hoi,

  Eeuhm… een overzicht bedoel je zelf gewoon een eigen gemaakt overzicht? Want daarmee ga je er inderdaad niet komen, dat is onvoldoende bij fiscale controle.

  Je zal toch iets van documenten moeten hebben, bonnetjes (die kleine betaalbewijzen dus) ga je toch minstens moeten hebben. Ik denk niet dat een bankafschrift genoeg is, want daar staat niet op of je bijvoorbeeld effectief hebt getankt (je kan ook iets aangekocht hebben in de winkel), welke brandstof (was het wel jouw wagen)…

  Als het af en toe is voorkomt dat je het bonnetje kwijt bent, dan zou je nog het risioc kunnen pakken dat je het inboekt met het bankafschrift, als je dan wel beseft dat dat mss mogelijk een probleem kan zijn bij controle.

  Maar om het nu altijd zo te doen (dus via bankafschrift), dat zou ik toch niet doen. Je hebt de bonnetjes toch minimaal nodig om de kost in te brengen (zelfs niet genoeg om btw te recupereren, daar heb je een factuur voor nodig).

 • Zo’n overzicht is dan eerder als je op basis van een forfaitaire regeling je autokosten zou inbrengen. x aantal centjes per kilometer en dan alle kilometers gaan bijhouden (om zot van te worden)..

  Maar effectief gemaakte kosten ga je inderdaad wel per factuur, bon, ticket, .. moeten aantonen. Mijn boekhouder zei vroeger toch ook altijd dat de bankafschriften niet genoeg waren

 • Wel bedankt voor jullie antwoorden!

  Ik ben het dus nog niet gewoon om te gaan tanken als zelfstandige en de bonnetjes af te printen. Oh jee… dus die gewoonte dien ik echt wel te gaan installeren vanaf nu.

  Voor de verbruikte benzine tot nu, zal ik met een forfaitair bedrag werken obv het aantal km’s.

 • Waarom geen tankkaart proberen?

  Dan moet je niet elk bonnetje bewaren, maar krijg je gewoon elke maand een factuur in de mailbox.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten