Community 🤼

Auteursrechten als verkocht product

LVD

Ik botste vandaag op dit filmpje: https://youtu.be/Mk1EsL-tjlU

Hoe kunnen auteursrechten (als verkocht product en bij de inkomsten) in Dexxter verkocht en ingebracht worden?

 • Hallo,

  Auteursrechten zijn al iets speciallier. In principe zal je dan onmiddellijk al correct op je verkoopfactuur moeten aanduiden dat het om auteursrechten gaat, wat een partij als creative shelter (zoals in je video) effectief doet.

  Daarna zal je ook een aparte fiscale fiche moeten opmaken, om aan de fiscus transparant aan te geven dat een deel van de inkomsten onder auteursrechten vallen, maar ook daar komt creative shelter gelukkig in tussen. Zij maken achterliggend de fiscale fiche.

  Wij binnen Dexxter faciliteren auteursrechten (voorlopig) niet, maar je kan wel het beste van beide werelden hebben. Bijvoorbeeld je verkoopfacturen maken binnen creative shelter, met correcte vermelding op je verkoopfactuur en het aanmaken van de fiscale fiche, om daarna je verkoopfactuur in te boeken in Dexxter.

  Je kan namelijk altijd een eigen opgemaakt factuur (vanuit het verleden, maar evengoed een recent verkoopfactuur) inboeken via de inkomsten -> historische factuur.

 • Hallo. Ik zit met een gelijkaardig probleem. Ik ben acteur in bijberoep en zal dit jaar verschillende opdrachten hebben waarbij een deel van de vergoeding een “buy-out” is. M.a.w. het gebruik van je beelden voor een bepaalde periode. Deze zijn minder zwaar belast, maar in Dexxter zie ik inderdaad dat er geen mogelijkheid is om dit aan te geven waardoor mijn overzicht van de personenbelasting binnen Dexter niet overeenstemt met de werkelijkheid. Het enige wat ik nu doe is een aparte lijn maken in mijn factuur met de duidelijke vermelding van “rechten”.

  Zijn er plannen binnen Dexter om dit in de toekomst te voorzien?

  Alvast bedankt.

  Mvg

 • Hallo!

  We gaan zeker en vast “ooit” wel het concept auteursrechten toevoegen. Voorlopig dus nog niet het geval, maar omdat we merken dat onze doelgroep er wel regelmatig gebruik van maakt, hebben we het opgenomen op onze to-do.

  Bedankt dus voor de feedback, dat helpt ons om het to-do lijstje verder te verfijnen.

 • Thanks voor de snelle terugkoppeling!

  Mvg

 • Hallo,

  Is er hier al een update voor? Of al meer duidelijkheid omtrent jullie to do lijst 🙂

  Mvg

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten