Community 🤼

Aankoop Nederland met BTW

BA

Beste

Ik heb een aankoop gemaakt in Nederland (waar ik dan ook de BTW heb betaald) en ik vroeg mij af hoe ik dit moet boeken. Als ik het probeer te boeken met dat ik BTW werd aangerekend dan geeft Dexxter de melding “Dan geven we je de tip om een nieuw factuur aan te vragen bij je buitenlandse leverancier waarbij er 0% btw wordt aangerekend (btw verlegd)”. Ik heb deze aangevraagd bij de leverancier maar kan ik dan erna de BTW terug vragen via INTERVAT (via de VAT Refund)?. Of moet ik gewoon het totale bedrag (incl. BTW) als uitgaven laten zien? Alvast bedankt.

  • Als het bedrag niet astronomisch hoog is, zou ik echt gewoon het totale bedrag incl btw als een uitgave laten zitten. Gewoon alles in de kosten dan, inclusief die buitenlandse btw.

    Is echt vaak het makkelijkste en als je in het in de kosten kan steken, bespaar je personenbelasting. Niet even optimaal als btw gwn recupereren, maar het scheelt toch niet veel..

    Greets Jan

  • Krijg je dat ook niet als je aan het inboeken bent? Als je iets boekt en zegt, leverancier heeft btw aangerekend en dan alles invult, geeft Dexxter toch op het einde een melding?

    In die melding staat (denk ik, schiet er me niet vr dood) dat als je dat oké vindt, dat het bedrag gwn volledig in de kosten gaat. Ik meen het mij te herinneren, maar heb ook niet gecheckt of die melding ondertussen nog komt hoor 😀

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten