Starten in bijberoep: ontdek ons overzicht!

bijberoep starten
Inhoudstabel

Starten als bijberoeper is nog nooit zo eenvoudig geweest! 

Een minimale opstartkost, administratief super eenvoudig en je kan onmiddellijk aan de slag als zelfstandige. Wist je dat je slechts drie stappen verwijderd bent om vandaag nog te starten als zelfstandige in bijberoep?

Starten als bijberoep in 3 stappen

  • Stap 1: Vraag je ondernemingsnummer aan bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO);
  • Stap 2: Kies je btw-statuut;
  • Stap 3: Zoek een sociaal verzekeringsfonds en sluit je aan.

Wil je graag wat extra informatie? Ontdek dan onze video hieronder. Stan, co-founder van Dexxter het handige boekprogramma om zelf je boekhouding te doen, legt het je graag uit!

Bovendien kan je deze drie stappen in één en dezelfde digitale omgeving afwerken. We doorlopen ze hieronder stapsgewijs:

Stap 1: Ondernemingsnummer aanvragen

Als je start als zelfstandige in bijberoep moet een ondernemingsnummer aanvragen bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Je moet doorgeven welke activiteiten je wil gaan uitoefenen als ondernemer, de rest wordt automatisch in orde gebracht.

Stap 2: Btw-statuut kiezen 

De algemene regel is dat elke ondernemer btw moet aanrekenen aan zijn klanten. Een btw-aangifte is gelukkig een fluitje van een cent in boekhoudtool Dexxter

Als je wil kan het zelfs nog eenvoudiger en kan je zelfs kiezen voor een btw-vrijstelling. Als je omzet namelijk lager is dan 25.000 euro op jaarbasis, dan kan je kiezen voor een btw-vrijstelling voor kleine ondernemingen.

Stap 3: Zoek een sociaal verzekeringsfonds en sluit je aan

Je bent als zelfstandige verplicht om je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Zij innen, in opdracht van de overheid, je sociale bijdragen.

Wie kan je helpen om te starten in bijberoep?

Wil je graag één aanspreekpunt om je hele opstart snel af te ronden? Dan kan je bijvoorbeeld starten via iStart.be. Zij regelen zowel je ondernemingsnummer, je btw-statuut en helpen je met de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds …

Inhoudstabel
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer