Het verhaal achter Dexxter

Oud student-ondernemers maken boekhoudapp voor eenmanszaken

Ex-student-ondernemers Robbe Claessens en Stan De Pauw zagen dat studenten vaak twijfelen om de stap naar ondernemerschap te zetten, omdat ze bang zijn van de administratie en van de kosten. Ex-accountant Giel Thomas zag dan weer dat er heel wat zelfstandigen in bijberoep moeilijk een accountant vonden. Samen ontwikkelden ze Dexxter, een webapplicatie die student-ondernemers en zelfstandigen in bijberoep toelaat om zelf hun boekhouding in handen te nemen, al dan niet begeleid door een accountant.
over dexxter
"Met onze eerste start-up White Labels wilden Robbe en ik een platform bouwen om freelance studenten die marketingdiensten aanbieden, in contact te brengen met kmo’s. Dat lukte aardig en we werden zelfs geselecteerd door Start it @KBC"
stan de pauw
Stan De Pauw
Co-founder van Dexxter
giel stan en robbe

Het verhaal van Robbe, Stan en Giel

Robbe en Stan waren zelf student-ondernemers in de marketingsector. Giel had jarenlang een accountancykantoor en zag meer en meer studenten en zelfstandigen in bijberoep passeren.
“Er was echter één groot probleem: er waren genoeg competente studenten, maar velen waren bang voor de administratieve verplichtingen en de kosten. Hun ouders waarschuwden dat ze fiscaal ten laste moesten blijven en hun kindergeld behouden. En wat als ze op zondagvoormiddag ook bijverdienen bij de bakker?”

Accountant Giel gaat verder: “In België hebben student-ondernemers een zeer gunstig fiscaal statuut. Ze moeten echter wel opletten dat ze bepaalde grenzen niet overschrijden en administratief in orde zijn.”

Zelfstandigen in bijberoep hebben dezelfde boekhoudkundige noden

Zelfstandigen in bijberoep zijn ook gebonden aan bepaalde grenzen en vinden bovendien moeilijker en moeilijker een accountant.

Dexxter combineert het beste van twee werelden. De applicatie helpt bij de boekhouding, waardoor de boekhoudfactuur voor de klant lager is. De accountant kan zich dus focussen op gericht advies en hoeft geen klanten meer te weigeren. “Je weet immers nooit tot welk groot bedrijf ze kunnen uitgroeien.”

quote giel

Wat brengt de toekomst?

“De eerste gebruikers zijn alvast zeer enthousiast. We willen verder bouwen aan een app die ondernemen en boekhouding heel goed uitlegt,” vertelt Robbe, de IT’er van de bende.

Daarom hebben we ook een Dexxter-community, een learning center, een analysetool en een fiscale tijdlijn ontwikkeld. Die zorgen ervoor dat de ondernemer 100% gerust is en niets vergeet, en dat alles juist is. Simpel!