Dé boekhoudtool voor alle Belgische eenmanszaken

Dexxter zorgt ervoor dat student-zelfstandigen, bijberoepers en hoofdberoepers met een eenmanszaak boekhoudkundig helemaal in orde zijn, zonder dat het veel tijd en geld kost!

Werk je liever met een accountant? Goed nieuws: die kan zich vanaf nu meer focussen op gericht advies via het gratis kijk-account.

Unizo

Beloftevolle KMO van het jaar 2022 in Antwerpen.

“Boekhoudapp moet ondernemerschap laagdrempeliger maken

“… Dexxter, de rechterhand in boekhouden voor dummies”

“Boekhoudstart-up Dexxter tankt 450.000 euro

“… Ook eenmanszaken kunnen hun boekhouding zelf doen

Gerust ondernemen met Dexxter

Factureren

Eenvoudig facturen, offertes en creditnota’s maken

facturen opmaken en verzenden

Veelgestelde vragen

Dexxter richt zich 100% op eenmanszaken. Die hebben een enkelvoudige boekhouding die volledig geautomatiseerd kan worden. 

Door die doorgedreven focus op eenmanszaken, kan Dexxter heel wat gerichte content en tools voorzien waarvan je 100% zeker kan zijn dat die klopt voor jouw eenmanszaak.

Vennootschappen en vzw’s kunnen geen correcte boekhouding in Dexxter voeren.

Zeker! Meer zelfs, we hebben het account van je accountant helemaal gratis gemaakt. Via een eenvoudige klik op de knop kan je je accountant uitnodigen om een kijkje te nemen in je dossier.

We geloven bij Dexxter dat je je administratie 100% in eigen handen kan nemen. Maar dat neemt niet weg dat je soms even beroep wil doen op een professionele, externe kijk van je accountant. Vandaar dat we hebben voorzien in een 100% gratis account voor je accountant. 

Veel zelfstandigen opteren bijvoorbeeld om hun boekhouding in eigen handen te nemen en één keer per jaar een adviesgesprek aan te gaan met hun accountant. Met Dexxter ben je hierop maximaal voorbereid en dat zal ook je accountant appreciëren.

Zeker en vast! Je administratie 100% in eigen handen, van start tot finish. Inclusief btw-aangifte, IC-listing, klantenlisting, personenbelasting, sociale bijdragen, blogposts en veel tips & tricks!

Als je alles volgens de regels doet, hoef je ook geen fiscale controles te vrezen. Een fiscaal controleur kan bovendien al jouw documenten terugvinden in Dexxter en zo zijn controle aanvatten. Via een csv-bestand kan je daarnaast in één klik al je boekingen downloaden en al je facturen in pdf-formaat raadplegen.

In België moeten fiscale documenten tot 10 jaar worden bijgehouden. Je kan deze zelf downloaden en opslaan, maar ook Dexxter houdt alles 10 jaar voor je bij. Ben je bang om fouten te maken wanneer je je boekhouding zelf doet? Geen paniek, vergissen is menselijk en dat weet ook de fiscus! Bovendien is er ook de Dexxter-community waar je terecht kan met je vragen.

Ja dat kan! Via het instellingenscherm kan je zowel in csv- als in pdf-formaat al je documenten downloaden.

Student-ondernemer → eenmanszaak in bij- of hoofdberoep

Als je na je studies blijft ondernemen, kan je gewoon blijven verder werken met Dexxter. 

Eenmanszaak in bij- of hoofdberoep → vennootschap

Vennootschappen worden niet 100% boekhoudkundig ondersteund door Dexxter. Om offertes en facturen te maken, kan je wel perfect beroep doen op Dexxter. 

Ik stop als ondernemer

Je kan al je boekhoudbestanden via een csv downloaden uit Dexxter, zo heb je alles bij de hand moest je ooit nog fiscale controle krijgen. Wil je na een tijdje weer opstarten? Je hoeft enkel je account te heractiveren.

Met vragen over de werking van Dexxter kan je terecht bij onze support. 

Voor eerder boekhoudkundige vragen kan je beroep doen op de Dexxter-community of op een accountant.

Ja! Als je met Dexxter start bij het begin van een nieuw boekjaar, hoef je niets te doen.
Indien je in het midden van een boekjaar start met Dexxter of overstapt van een ander platform, kan je je boekhoudkundige documenten eenvoudig toevoegen via ‘historische data’. Zo heb je altijd het hele boekjaar in Dexxter, handig om bijvoorbeeld je klantenlisting of personenbelasting in te dienen.

Dan val je terug op een kijk-versie van Dexxter. In deze kijk-versie heb je bijvoorbeeld nog de mogelijkheid om je gegevens te downloaden, maar evengoed kan je jouw account en gegevens moeiteloos verwijderen. We hopen uiteraard dat je Dexxter wil blijven gebruiken. Na toevoeging van je betalingsgegevens ben je definitief vertrokken!

Neem de leiding over je boekhouding

Kies voor de beste oplossing, met of zonder accountant

Geen bankgegevens vereist.