pexels-roman-friptuleac-10916194

Een kost uit het verleden inboeken terwijl je btw-aangifte al is ingediend?

Je hebt door omstandigheden nu pas een aankoopfactuur teruggevonden van een tijdje terug. Laat ons als voorbeeld nemen dat je op 10 mei een factuur terugvindt van je leverancier, maar dat factuur heeft een factuurdatum van 15 februari, al enige tijd terug dus. 

Ondertussen heb je uiteraard de btw-aangifte van het eerste kwartaal ingediend, de aangifte die dus betrekking had op de maanden januari, februari & maart. Wat doe je dan met een factuur met factuurdatum 15 februari? Je wil er uiteraard graag nog de btw op recupereren, maar mag je op deze aankoop nog btw recupereren?

Gelukkig geeft dat bij de aankopen geen probleem. Je mag perfect de factuur van 15 februari inboeken in het tweede kwartaal en er btw op recupereren via je btw-aangifte van het tweede kwartaal. Die optie heb je ook heel eenvoudig in Dexxter door de fiscale datum aan te passen naar het tweede kwartaal. Zo blijft je factuurdatum 15 februari, maar fiscaal ga je deze pas opnemen in het tweede kwartaal, zo valt de aankoop ook in de btw-aangifte van het tweede kwartaal. 

Conclusie, je kan perfect de btw van die teruggevonden factuur recupereren in een volgende, nog in te dienen, btw-aangifte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer
Dexxter logo

Dé rechterhand voor bijberoepers en student-ondernemers

Nieuwsbrief

Door op 'inschrijven' te klikken ga je akkoord met het Privacybeleid.

© 2022 Dexxter. Alle rechten voorbehouden.
Let’s App, met handelsnaam Dexxter, is een leverancier van software.
Let’s App is geen accountantskantoor en verleent geen diensten waarvoor een erkenning bij het ITAA vereist is.

Wist je dat ook jij kan investeren in de toekomstplannen van Dexxter? Ontdek er hier meer over!