Beroepskosten 🤑

Kosten openbaar vervoer voor zelfstandigen

openbaar vervoer

Kosten openbaar vervoer voor zelfstandigen

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Het gebruik van openbaar vervoer is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen. Voor elke eenmanszaak kan je de kosten voor trein, metro, tram en bus als beroepskosten aftrekken voor verplaatsingen voor professionele doeleinden. Laten we eens kijken hoe je deze kosten kunt beschouwen en verwerken als beroepskost in je boekhouding.

Wat valt onder openbaar vervoer?

Openbaar vervoer omvat alle kosten voor het gebruik van NMBS, SNCB, metro, trein, tram en bus voor zakelijke doeleinden. Dit kan zowel binnen als buiten België zijn, zolang de reis direct verband houdt met je bedrijfsactiviteiten. Bijvoorbeeld het bezoeken van klanten of reizen naar evenementen.

Hoe openbaar vervoerkosten als beroepskost verwerken?

Deze kost is 100% aftrekbaar

Bewaar alle bonnen en kaartjes: Verzamel alle bewijzen van de openbaar vervoerkosten en bewaar ze op een veilige plaats. Dit is cruciaal voor de boekhouding en belastingaangifte. Via de Dexxter app kan je gemakkelijk je uitgaven beheren en je deze kosten in je boekhouding verwerken.

Door deze openbaar vervoerkosten correct af te trekken van je belastingen, kun je je belastingaanslag verlagen en meer geld in je bedrijf houden

Delen

Kosten openbaar vervoer voor zelfstandigen

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel